Saturday, January 31, 2009

Gambar Yang Disumpah (as heard on Ria 89.7 FM)

Sejarah Tentang Gambar Tersebut

Seorang guru sejarah melakukan riset dan tentu saja foto ini adalah nyata dan benar-benar ada. Berasal dari tahun 1920-an, dari sebuah desa di Cina. Umur sang gadis 17 tahun.Ia berasal dari keluarga yang berada dan kaya, dan dengan kekuatan uang, ia berhasilmendapatkan lelaki idamannya. Pria tersebut berumur 19 tahun, dan cukup populerdi mata para gadis-gadis karena ketampanannya. Mereka bertunangan, tetapiupacara pernikahan secara resmi belum terlaksana, dan sang gadis meniggal karenademam tinggi pada tahun 1922. Sang pria tidak ingin menjalani ritual tradisionalmenikah dengan orang yang telah mati, dan memutuskan untuk melarikan diri danmenjadi tentara.

Tetapi, seperti telah disebutkan, sang gadis berasal dari keluarga yang kaya,dan anggota keluarganya berhasil membawa sang pria untuk kembali, kemudian sang priadipaksa untuk menjalani ritual menikah dengan gadis yang telah mati. Foto ini diambil pada tengah malam, ketika sang gadis telah mati selama 6 hari.Mereka harus menyangga tubuh sang gadis dengan papan kayu, agar dapat berdiridengan tegak. Perhatikan bahwa kaki sang gadis tidak menyetuh tanah secara penuh? Dan juga, 2 baris huruf Cina, satu barisnya di tulis secara terbalik, yang dikatakandiperuntukkan bagi yang telah mati.

Mereka mengatakan jika anda menatap foto dengan waktu relatif lama,dan jika sang gadis tersenyum balik kepada anda, hal buruk akan terjadi kepada anda.Ini karena sang pria tidak ingin menjalani ritual tersebut, namun, sang pria sangat miskin,dan tidak dapat melakukan apapun pada waktu itu. Sang gadis sangat mencintainya,dan memaksanya untuk bertunangan.

AMARAN !! : -
GAMBAR YANG AKAN ANDA AKAN LIHAT INI ADALAH SEKADAR UNTUK HIBURAN. TIADA UNSUR PAKSAAN UNTUK ANDA MELIHAT GAMBAR INI. TIDAK JUGA ADA BUKTI YANG BOLEH AKAN MENGESAHKAN KEBENARANNYA.

Disclaimer : The author of this blog and Ria 89.7fm has nothing to do with anything related to the viewing of the above mentioned picture (in the form of the hyperlink). The picture is not credited to me and is for the purpose as a mysterious picture.

http://img174.imageshack.us/img174/9923/showletterxe2.jpg

43 comments:

  1. ni jangan maen maen sak..

    ReplyDelete
  2. tak pape pn... haha tk seram pn...

    ReplyDelete
  3. kakinya jenjit..hmm...ada power supergal ke?

    ReplyDelete
  4. mungkin dia ikat gadis tu tinggi sgt kat papan..

    ReplyDelete
  5. King Diamond tmkseh kpda lu bro atau sis yg kasi wa tgk ini gambar

    ReplyDelete
  6. nie mcm wong fei hong nye bini jek???

    ReplyDelete
  7. ehhhh..nie aku ader lah tat tyme..aku yg jdi tok kadi.n sambil maen kompang.=D

    ReplyDelete
  8. ehhh boyyyyyy...bolei pinjam topi cowboy?

    ReplyDelete
  9. Seram ? apa nya yang seram ? Tak ada apa pun.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. misteri di nusantara

    ReplyDelete
  12. takde org bukak silat pengantin ka....

    ReplyDelete
  13. Mak bpk pengatin tkde pe....atau pergi beli number 4D...hahaha

    ReplyDelete
  14. gambar pengantin tk seram tapi yg terseram org yg kasi comment terbanyak dan banyak kuang aja dan terbiat.jgn-jgn dier da terrrrrrsampok kot.Nauzubillahiminzaliq

    ReplyDelete
  15. Hey anonymous, dah la nama lu takde, ni lu maki maki ni apsal? giler babi ke? wa ingat lu baru kuar dari mentol spital la. Lu pergi tinggal pat itu Changi spital lama lagi baik aa. Budak tak betol! Lu kalau brani kasi tau mana lu tinggal la, senang gua ganyang lu punya mulut tu. Stupid idiot!!!

    ReplyDelete
  16. relak lah brader gua ingat lu dah tersampok bila tgk gambar tu heheheheh..padan dgn muka.

    ReplyDelete
  17. teratai suci dlm debuJanuary 31, 2009 at 10:04 AM

    eh beb,ckp tk dgr,tembak tk kena,habok pon tkdA.bboal anta angin bleh ar.....gua ingat lu cepatcepat angkat wuduk gi solat taubat tenangkan fikiran.tkya nk makimaki lar beb.gmbr 2 kn tk kacao lu.GILA!!!!!!

    ReplyDelete
  18. menyeramkan juga gambar pengantin cina yang dah mati 2!!yang paling saya takut kaki dia tak jejak bumi dan muka dia seolah-seolah nampak macam marah jek..tapi suami dia nampak cool!!!

    ReplyDelete
  19. eera...........................January 31, 2009 at 10:10 AM

    ya allah!!! anonymous!!!!!!!! ape tebiat nye kau maki2 org...tersampok kah!!!!!! nie semua terpulang kepada pihak individu untuk mengesahkan keberanian and ketakotan diri masing2...kau knape step terror?? da kuat ke iman nye??kan da cakap ini sekadar hiburan!! wats ur bloody problem eghk?? ingat tuhan...maki2 pun satu gejala SYAITAN!!!! sekian... amin... wassalam

    ReplyDelete
  20. hmm, pelik jugak eh. sangat aneh and cool. tapi pompan tu, nmpk garang ah. hehe.

    ReplyDelete
  21. I think of all u shud cool down first.Jgn ikutkan hati yg marah. Jika ada teman kita yg sakit,kita sedekahkan dia al-fateha. Moga2 dapat meringankan sakit yg di tanggung nya.

    ReplyDelete
  22. ahh..
    karut yg mencarut..

    ReplyDelete
  23. Ape sajeeeeee tah.....

    ReplyDelete
  24. Pengantin 2 cool...korang2 plak yg naik hantu. Apakata aku cadang kan korang bersanding ganti tmpat pengantin 2.Apa la korang ni macam budak2. Pasal taik pun mau gaduh kah?? Angkat bunag sudah lah...

    ReplyDelete
  25. apa barang gambar camni dahlah tak seram.aku dengar ader yang sampai tak boleh nak tido.camnilah aku cakap kat korang benda ni sume ngarut jer.

    ReplyDelete
  26. Semerah Padi....bro gua sama isteri gua dah tengok mcm cerita TANG'S DINASTY hahahahaha

    ReplyDelete
  27. Crazy Joey....gambar nenek & moyang gua lagi jambu giler.........heeeheeeheee

    ReplyDelete
  28. aku ader satu website tapi website ni tak menyeramkanlah just bolehlah kalau nak tengok gambar-gambar hantukan dan cerita-cerita misteri. www.gambarhantu.blogspot.com

    ReplyDelete
  29. wah pkol 4 pagi tadi baru 900+ viewer.
    skrng almost double.

    gambar ni tk seram. cume bile diberitau tu pompan da mati, kehadiran seram tu ade pada sesetgh manusia.

    ReplyDelete
  30. macam mana korang dah try ker website yang aku bagi tadi tu

    ReplyDelete
  31. merapek ah mane gambar web site tak guna

    ReplyDelete
  32. lu org mcm phm ah step brani je.kite try g cari nie hantu mahu..org dah kasi tgk gambar hantu dah bagus...

    ReplyDelete
  33. calm down everyone..i dah tengok website yg dikatakan tu, its not bad actually.ada tu lebih seram dari gambar pengantin yg katanya di sumpah.happy viewing guys..

    ReplyDelete
  34. tak seram pun....apa yg ada pun aku tk tau ntah gambar sape yg kawin dorang kata gambar hantu asal boleh je

    ReplyDelete
  35. waste of time plus full of crap

    ReplyDelete
  36. http://ahanmag.blogspot.com/

    ReplyDelete
  37. kaurang jgn cakap besar, ni gmbr jgn buat main..tapi kenapa gmbr pengantin pompuan ni kenyit mata kat aku nih..

    ReplyDelete
  38. pic ni??aq rasa aq taw sejarah dia...
    cuba cari kat web sejarah jepun.. mengisahkan kematian raja ziniugawa cang.. di bunuh oleh perumpuaan 2..

    ReplyDelete
  39. mmg seram giler arrrr gambar tuh.tak blh tidur mlm aku ???????????????.............hahhahahahhah

    ReplyDelete